De trimsalon voor vacht, advies en Musthaves voor katten

Tips, Tricks & More

Tips & Tricks

Handige tips om thuis de vacht van uw kat gezond te houden.

 

  • Controleer dagelijks de vacht van uw kat, door met uw vingers te voelen tijdens het aaien. Beginnende klitjes kunt u verwijderen door ze met uw vingers uit te pluizen.
  • Lukt dit niet, Gebruik dan de bovenste tanden van de grove zijden aan de combikam. Hiermee kan u vastzittende klitten voorzichtig los maken. 
  • Kam de vacht met de combikam goed door. Gebruik de combikam nooit in de staart van de kat. Een staart is het meest gevoelig bij de kat en deze haren kunnen wel 2 jaar duren voordat deze terug aan groeien.
  • Borstel daarna de vacht met een slikker borstel om alle los zittende haren eruit te borstelen. Deze mag u ook in de staart gebruiken.
  • Zet eventueel vette delen in met een zachter borstel, even in laten trekken en goed uitborstelen met de slikker.
  • Kam uw kat maximaal 1x per week. Als u vaker kamt beïnvloed u de haargroei cyclus van de kat en zal de kat alleen maar meer gaan verharen.

Mimos Trimsalon in de Media

RTV Nunspeet

RTV Nunspeet heeft een interview gedaan in de trimsalon maar ook in de cattery. Lees hier het stukje: RTV Nunspeet


Filmpje

Dit filmpje is gemaakt in maart 2021 voor een schoolopdracht van studenten. De opdracht was: “Help een ondernemer in corona tijd”. Er moest wel een stukje inzitten wat Covid voor mijn bedrijf betekend heeft. Dit is het prachtige resultaat.


Stage

Ben jij opzoek naar een leuke stage?
Mimos Trimsalon staat ingeschreven bij de SBB en kan jou als leerling een leuke en veelzijdige stage aanbieden.

 

Mimos Bied het hele jaar door stageplaatsen aan aan één stagiair tegelijk.
Mimos is op de eerste plaats een Trimsalon maar bied ook Hotel opvang aan voor katten. Ook is er op dezelfde locatie een Cattery gevestigd Mimos Mansion waarbij de nodige zaken gedaan en geleerd kunnen worden. Denk  aan dagelijkse routine maar ook dacht en bevalling. Mimos bied dus een breed vakgebied aan inzake katten.

 

Zoek je een hele leerzame stageplaats, waar je gedurende je stageperiode echt een deel uitmaakt van Mimos? Ben je gek op katten, (er zijn ook 2 hondjes aanwezig) Dan moet je ons zeker een bericht sturen!