De trimsalon voor vacht, advies en Musthaves voor katten

Trimsalon

Uw kat in de trimsalon

Waarom brengen mensen hun kat eigenlijk naar de trimsalon?
Vooral (half)langharige rassen hebben vaak meer last van overmatig onderwol, indien u dit niet behandeld kan de vacht gaan klitten en uiteindelijk ook vervilten. Niet alleen (half)langharige rassen komen in de trimsalon, ook kortharige katten kunnen veel last hebben van losse haren, klitten en zelfs vervilting van de vacht. Dit kan voor de kat erg onprettig en zelfs pijnlijk zijn. Ook katten die wat ouder zijn, niet volledig gezond zijn of last hebben van overgewicht kunnen moeite hebben met het verzorgen van hun vacht. Een trimmer kan hierbij helpen uw kat zich weer prettig te voelen. Ik probeer altijd haar besparend te werken en zal u altijd met een juist advies naar huis laten gaan.  


Wist u dat;

“Katten van 7 jaar en ouder een grote kans op ouderdomsklachten hebben. Maar liefst 2 op de 3 oudere katten heeft last van pijn door artrose. Door artrose kan een kat haar vacht niet goed meer zelf verzorgen”


Wat houdt een trimbeurt in?

De katten die in de salon komen worden zonder sedatie (narcose) getrimd. Ik probeer uw kat altijd eerst op zijn of haar gemak te stellen voordat ik aan de slag ga. Voor mijn eigen veiligheid hanteer ik de regel dat als de nagels niet geknipt kunnen worden ik uw kat ook niet trim. Nagels knippen zit daarom bij de prijs in. Mocht een behandeling niet in 1x lukken omdat uw dier bijvoorbeeld erg gespannen is mag u deze op een later tijdstip af komen maken. Als eigenaar mag u ook altijd bij een behandeling aanwezig zijn maar is geen vereiste.
Het trimmen van uw kat duurt ongeveer 1 uur maar kan langer of korter duren afhankelijk van hoe de behandeling verloopt en welke behandeling er wordt verricht. Ook kan het zijn dat uw kat in 2 keer (of meer) behandeld moet worden bijvoorbeeld als de kat erg veel stress ervaart of niet goed mee kan/wil werken. Hier zitten voor u verder geen extra kosten aan verbonden. Het is prettiger als katten langzaam wennen aan de salon. Daarom bied ik speciale kitten behandelingen aan. Komen spelen mag altijd en is gratis. Voor een borstelbeurt vraag ik een gereduceerd tarief.

Tijdens de trimbeurt zal ik bij uw kat:
– Op de eerste plaats met respect en geduld behandelen.
– Als eerst de nagels knippen. Geen nagels knippen is niet trimmen!
– De vacht/huid wordt gecontroleerd. Ook de ogen, oren en neus.
– De vacht behandeling, dit wordt van tevoren met je besproken.
Uw kat wordt met veel liefde en aandacht door mij behandeld. Hierbij vind ik dat het belangrijk is dat vooral uw kat zich hier prettig voelt.


Wist u dat;

“De haren op de staart van een kat wel meer dan 2 jaar kan duren voor dit weer volledig is terug gegroeid. Kam daarom nooit met een combikam door de staart van uw kat”


Wassen

In de salon heb ik ook de luxe van een wasgelegenheid. Soms komt het namelijk voor dat een kat gewassen moet worden. Denk hierbij aan ouderdom, vette of hormoon vacht maar ook katten die naar show gaan zullen gewassen moeten worden.
Hiervoor heb ik diverse shampoos die gespecialiseerd zijn voor het vacht type van uw kat.

Hoe vaak moet een kat worden getrimd

Hoe vaak een kat getrimd moet worden verschilt.
Vaak is het advies eens in de 3 maanden. Dit hangt erg van uw eigen kat af, het ras, leeftijd, de vachtconditie, vacht verzorging en of u als eigenaar zelf ook aan verzorging kunt doen.
Bij katten die zelf hun eigen vacht goed kunnen verzorgen en waarbij de eigenaar hier ook zelf mee kan helpen kan het ook voorkomen dat u 2 keer per jaar komt voor (zoals wij dat hier vaak noemen) groot onderhoud en dat dit voldoende is.

Extra informatie

Omdat ik van de rust, ontspannen en vertrouwen krijgen aanpak ben heb ik voor elke klant een relaxkussen gemaakt. Deze zijn gevuld met valeriaanwortel en kan de kat wat extra rust geven en voor ontspanning zorgen. Als cadeautje van mij aan uw kat.
Ze zijn ook los te koop onder Musthaves of in de salon zelf.

In uitzonderlijke gevallen komt het toch voor dat uw dier zich echt niet laat trimmen en kan het daarom een uitkomst zijn dit toch onder sedatie te laten doen. Dit heeft uiteraard geen voorkeur maar kan wel een oplossing zijn. In zo’n geval kan ik hierbij de hulp inschakelen van mijn vaste dierenarts Mobi-Dierenarts en Dierenkliniek de Laan.

Mijn vraag aan u

Kom alstublieft met een degelijke vervoersmand, het liefst die aan de bovenkant open kan en plaats hier een kleedje in.
Bij binnenkomst mag de kat als eerst rond lopen om te kijken maar als dit nog te spannend is, is het prettig de bovenkant van een mand af te halen en de geur van een eigen kleedje te behouden.

Daarnaast heeft het mijn voorkeur dat er maximaal 1 eigenaar mee komt. Kinderen liever niet in de salon, dit om de rust voor de kat te kunnen blijven behouden in een spannende ruimte.

Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak. Een afspraak kunt u ook heel eenvoudig maken via deze knop: